Valentino Parfum

De Italiaanse modeontwerper Valentino werd in 1931 geboren als Valentino Clemente Ludovico Garavani. Al op de basisschool raakte hij geïnteresseerd in alles wat met mode te maken had. Hij werd daarbij gestimuleerd door een plaatselijke ontwerpster en al op jonge leeftijd verruilde hij zijn geboorteplaats voor Parijs waar hij naar de kunstacademie ging om zich voor te bereiden op de modewereld. Na zijn studie heeft hij daar enkele jaren gewerkt om vervolgens terug te keren naar Italië en daar in 1960 een modehuis te openen in Rome. Na enkele moeilijke jaren kwam hij in contact met iemand die iets meer verstand van zaken had en Giammetti hielp hem orde op zaken te stellen. De daarop volgende jaren brak hij door met zijn ontwerpen, waarvan het rode Valentino jurkje de bekendste is.

Parfums
Naast kleding begon de vraag naar accessoires te groeien en Valentino wilde daar graag gehoor aan geven door een parfumlijn op de markt te brengen. Een parfum die perfect past bij de kleding, maar ook door iedereen gedragen kan worden. De parfumlijn bestaat uit mooie parfum flessen met veel aandacht voor detail. Van glitter stenen tot een sierlijke bloem en een opvallend label is waar dit zich in uit. De geuren staan bekend als subtiel en vooral tijdloos met zowel Franse als Italiaanse invloeden.

Voor mannen en vrouwen
De geuren van Valentino zijn er zowel voor mannen als vrouwen, van aftershave tot parfum, eau de toilette tot bodylotion de collectie is behoorlijk uitgebreid. De namen van de verschillende vrouwen of mannengeuren hebben stereotype namen. Zo bestaat de vrouwengeur uit de lijnen Donna en Valentina, terwijl de herengeur Uomo heet.

Donna
Donna is een echt vrouwelijke geur en dat valt meteen op aan het uiterlijk. Stijlvol en lichtroze is de verschijningsvorm van niet alleen de flessen maar ook de geschenkverpakkingen. Het wordt omschreven als een Chipre Bloemige geur voor dames.

Valentina
Valentina is een oriëntaalse bloemige geurlijn dat bestaat uit verschillende soorten parfums. Ze zijn te herkennen aan hun mooie ronde fles met sierlijke bloem er op.

Uomo
Uomo heeft een leerachtige geur en is de typisch mannenlijn van Valentino. Het is verkrijgbaar in verschillende geur samenstellingen en qua vormgeving lijkt het flesje op dat van de vrouwenlijn Donna met als verschil een rondere hals.

Overige geuren
De collectie van Valentino bestaat inmiddels uit meer dan 27 geuren en wordt ontworpen door top parfumeurs. De eerste parfum kwam al in 1978 op de markt en sindsdien groeit de collectie. Inmiddels zijn er zoveel geuren dat er voor iedereen wel een favoriete Valentino te vinden is.