Balmain Parfum

Balmain Parfum is een verlengde van het Franse modehuis Balmain, opgericht in 1945 onder de bezielende leiding van Pierre Balmain (1914-1982). Hij wilde na de oorlog mode bieden waar vrouwen weer blij van werden. Klassiek, maar modern en altijd voorzien van luxe details. Hij was de uitvinder van de ‘Pretty Woman’ look waar onder meer Audrey Hepburn, Ava Gardner, Brigitte Bardot en Marlène Dietrich graag in gezien werden. Deze iconische look bestaat uit een lange (koker)rok met een hoge taille en een chique, luxe blouse. Dit luxe, vrouwelijke karakter zie je nog steeds terug in de mode van dit huis, maar ook ruik je het in de parfums.

Hoge kwaliteit
Na het overlijden van Pierre heeft Olivier Rousteing het huis succesvol overgenomen. Hij bracht Balmain tot nieuwe hoogtes, terwijl de kernwaarden van weleer – namelijk luxe en kwalitieit van het merk – zijn gebleven. En dat geldt ook voor de parfums die worden ontworpen voor zowel dames als heren. De rijke geuren worden samengesteld uit de beste ingrediënten en geuroliën. Iedere geur heeft een eigen karakter en bijpassende flacon. Hoewel de meeste flacons vierkant of rechthoekig zijn, hebben de flacons voor dames wel heel elegant. De herengeuren zijn gevangen in robuuste flacons.

Geur collectie
Luxe, rijke geuren in een even zo luxe verpakking, dat moeten wel de geuren uit de Balmain collectie zijn. De ene flacon is nog mooier dan de andere en biedt een inkijkje in de kleur van het parfum. De collectie bestaat uit tijdloze klassiekers voor hem en haar. Wat dacht je van Monsieur Balmain met een kruidige, mannelijke geur en de lichte geur voor haar van Ivoire met een sensuele ondertoon. Balmain Homme is een sprankelende blauwe eau de toilette voor sportieve mannen. En tijdens een avond uit draagt hij Balmain Carbone: een robuust, sensueel parfum. Dames kiezen voor het bijzondere Ivory Water, een lichtere variant van Ivoire. Of voor Vent Vert waarvan de geur doet denken aan een zomerweide waar net een buitje overheen geregend heeft. Ambre Gris is een heel elegant parfum. En voor jonge dames – in een langwerpige ronde flacon – is er de Extatic lijn met vrolijke geuren voor overdag en ’s avonds.