Armani Parfum

Overweegt u een parfum van Armani aan te schaffen, of bent u al jaren enorm van van de geuren / parffums van Armani? Dan is het natuurlijk altijd leuk om wat meer te weten van de geschiedenis van Armani en zijn parfums.

Wie / wat is Armani?

Armani Parfum is de geurlijn van de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani.De collectie bestaat uit parfums, eau de cologne’s en eau de toilettes voor zowel mannen als vrouwen. De Armani Parfums zijn geïnspireerd op de elementen uit de natuur, te weten water, lucht, aarde en vuur. Ze worden door kenners gezien als een symbool voor perfectie en harmonie. Maar zijn elk tevens tijdloos te noemen door hun subtiele eenvoudige geur. Eigenlijk lijken de geurtjes wat dat betreft veel op zijn kledinglijn.

Giorgio Armani
Giorgio Armani werd in 1934 geboren in Italie, hij was in eerste instantie niet van plan om designer te worden. Maar na 3 jaar medicijnen gestudeerd te hebben ging hij in het leger. Na enkele jaren stopte hij daarmee en werd hij etaleur in een winkel. Hij groeide al snel door tot verkoper van herenkleding. Het is hier waar hij voor het eerst in contact kwam met de modewereld. Het duurde nog tot 1975 alvorens hij voor zichzelf begon onder de naam Giorgio Armani S.p.A. En eind 1976 was zijn eerste herencollectie een feit. Datzelfde seizoen ontwierp hij ook een damescollectie. En in 1979 richtte hij het bedrijf Giorgio Armani Corporation en veroverde daarmee de Amerikaanse markt. Zijn bekendste kledinglijnen zijn “Giorgio Armani” en “Emporio Armani”. Maar naast kleding ging hij zich ook steeds meer richten op bijpassende accessoires zoals cosmetica, juwelen, horloges en parfums. De eerste Armani Parfum kwam in 1982 op de markt en sinds 2000 groeit de collectie Armani Parfums jaarlijks met nieuwe creaties.

Parfumlijnen
Armani heeft maar liefst drie verschillende parfumlijnen. De Giorgio Armane, Emporia Armani en Armani Privé. De parfumlijnen Emporia Armani en Giorgio Armani zijn elk met de grootste zorg samengesteld en bevatten naast parfums ook eau de toilettes en eau de colognes. Er is zowel een heren als een damescollectie van deze parfumlijnen en jaarlijks worden er nieuwe geuren bedacht. De lijn Armani Privé is een echt luxe merk, in eerste instantie was het zelfs helemaal niet de bedoeling dat deze ooit verkocht zou worden. Armani ontwierp deze lijn persoonlijk en was bedoeld voor zichzelf. Deze parfums bevatten zelfs erg zeldzame en geheime ingrediënten, waardoor het een erg kostbare product geworden is. De verpakking is schitterend en evenaard de parfum bijna. De dure verpakking is van kotibé hout en heeft een dop in de vorm van een edelsteen. De lijn bestaat uit verschillende series waaronder Les Eaux, La Collection en La Collection des Mille et Une Nuits.

Voor iedere gelegenheid
De parfumlijnen onderling zijn zo verschillend dat je ze eigenlijk niet met elkaar kunt vergelijken. Het is daarom ook dat deze parfums zo geliefd zijn over de hele wereld, want voor elke gelegenheid is er wel een parfum te vinden. Zijn meest bekende parfum is ongetwijfeld de Giorgio Armani Sì dat volgens de omschrijving een sensuele geur is, samengesteld uit een mix van zoet fruit en elegante bloemen. Naast de geur wordt er bij de parfums ook veel aandacht besteed aan de vormgeving van de verschillende collecties en kun je naast een los flesje ook een giftset kopen. Dit maakt deze parfums ook erg geschikt om cadeau.